Nederlandse huisarts, HEINO FOLMER, afgestudeerd in Nijmegen, gespecialiseerd in Leiden en sinds januari 2005 werkzaam in de Algarve.

Bekend van het AVRO televisie programma “De Vakantiedokter”.

ORANGE MEDICAL CENTRE (OMC) is uw Nederlandse huisartsenpraktijk in Albufeira, goed toegankelijk (rolstoelvriendelijk) en bereikbaar, aan het busstation in de oude stad en direct in de buurt van andere dienstverleners zoals apotheek en Nederlandse tandarts.

Bij ORANGE MEDICAL CENTRE kunt u terecht voor algemene huisartsenzorg in de breedste zin van het woord en meer.

Rolstoelvriendelijk

Bij de bouw van Orange Medical Centre is ervan uitgegaan dat de praktijk goed toegankelijk moet zijn voor iedereen, dus ook voor minder validen.
Buiten de praktijk zijn er afritten naast de trappen. Bovendien kunnen mensen vlak voor de deur afgezet worden bij het busstation.
De voordeur van de praktijk is breed en de hal is ruim. Ook de binnendeuren zijn extra breed gemaakt en er zijn geen drempels.

Verder is er een ruim invalidentoilet met alle noodzakelijke aanpassingen, inclusief een alarmsysteem.  Aan de balie van de assistente is een gedeelte verlaagd, zodat mensen vanuit hun rolstoel administratieve zaken kunnen afhandelen.